Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ένα κομμάτι σολομoύ κατεψυγμένου ή φρέσκου, μαζί με ντομάτα, φέτα, λίγο λάδι και ρίγανη. Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά στο φούρνο ή στο τηγάνι και το φαγητό είναι έτοιμο.
Είστε έγκυος? Τα ω-3 λιπαρά οξέα του σολομού είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα νεογνά που έχουν υψηλά επίπεδα DHA (ένα από τα λεγόμενα ω-3 οξέα) έχουν και υψηλότερο δείκτη ευφυΐας, πιο αναπτυγμένες κινητικές δεξιότητες και λιγότερα νευρολογικά προβλήματα αργότερα στη ζωή τους. Επιπλέον, τα ω-3 είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της όρασης του μωρού. Παράλληλα, ο σολομός προμηθεύει τον οργανισμό της μέλλουσας μητέρας με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Ωστόσο, επειδή τα μεγάλα ψάρια συχνά περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, κάτι που καλό είναι να αποφεύγεται, οι γιατροί συνιστούν ότι οι έγκυοι θα πρέπει να τα καταναλώνουν όχι περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα.
Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων στην εγκυμοσύνη, όπως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι, συνδέεται με λιγότερες πιθανότητες γέννησης παιδιού με χαμηλό σωματικό βάρος. Μια νέα μελέτη που εκπόνησαν Ισπανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα δείχνει ότι για κάθε 100 γραμμάρια γαλακτοκομικών (όπως η φέτα) την ημέρα ο κίνδυνος γέννησης λιποβαρούς μωρού μειώνεται κατά 11%.
Πάσχετε από μερική απώλεια μνήμης? Αποτελέσματα μελέτης επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών, έδειξε ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα πέρα από τη μείωση του κίνδυνου καρδιαγγειακής νόσου συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής απόδοσης.